Hamburger na ZDRAV NAČIN - Večera puna proteina, EKSPRESNA PRIPREMA, ukusniji od pljeskavica kupljenih na štandu brze hrane
Omiljenu brzu hranu mladih sada možete spremiti bez straha od gojenja.
Sočan, ukusan hamburger je obrok o kom mnogi sanjaju, ali sadrži previše ugljenih hidrata. Predstavljamo vam recept za ovu gurmansku poslasticu bez dodatih aditiva i štetnih sastojaka.
Potrebno:
- 1 kg mlevene ćuretine
- beli luk
- crveni luk
- celer
- svež peršun
- šargarepa
- začini po ukusu
- jaje
- voda
- laneno brašno
Priprema:
Sve sastojke, osim mesa, spremite u količinama koje vama odgovaraju.
U posudu izručite pakovanje mlevene ćuretine, pa dodajte isečeni beli i crveni luk. Pridružite malo iseckanog celera, svežeg peršuna i mlevene šargarepe.
Rukom izmešajte dobijenu smesu dok se sastojci dobro ne sjedine. Prekrijte začinima po ukusu, a preporučuje se dodavanje morske soli, bibera, mlevenog kima, kumina i mlevenog đumbira.
Na vrh smese dodajte jedno jaje kako bi se sve što bolje spojilo. Da bi se začini rastvorili, prelijte malom količinom vode. Ponovite ručno mešanje.
Stavite laneno brašno na čvrstu podlogu, uzmite malo i pomešajte sa delom smese mesa. Uvaljajte kuglu u brašno sa obe strane. Ponavljajte dok ne istrošite sastojke.
Pecite u rerni ili pržite na ulju, dok ne porumeni. Prijatno!
Veoma dobrar recept za domaće hamburgere možete pogledati i na videu OVDE.