Јефтин ручак за велике породице - ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР са месом спрема се за тили час, једноставније од мусаке
Кромпир и месо на забавнији и укуснији начин!
12.06.2025.
14:45
Коментари (0)
Ручак је други оброк по битности, а први по обилности. Потрудите се да сваки буде као данашњи - здрав, јефтин, укусан и заситан.
Састојци за кору:
- 1,5 кг кромпира
- два лука
- пилећи филе
- 50 мл уља
- 300 мл воде
- зачини по укусу
За прелив:
- 4 јаја
- 150 мл млека
- 100 мл воде
- 250 г брашна
- 2-3 кашике уља
- зачини
Припрема:
Кромпир и лук ољуштите. Кромпир исеците на ситне коцке, а лук на још ситније. Исто учините са пилетином, зачините и ставите у науљен плех. Додајте воду и пеците на 220 степени око 35-40 минута.
У међувремену спремите прелив тако што најпре умутите јаја. Долијте млеко и воду, уље, зачините вегетом и на крају придружите брашно. Све сједините и прелијте преко коре, те вратите да се запече. Пријатно!