КИФЛИЦЕ МЕКШЕ ОД ОБЛАКА - Рецепт за доручак којим ћете све оборити с ногу, а могу да се филују по жељи
Ово је најбољи доручак који можете послужити.
Ове кифлице се, према оригиналном рецепту, праве са трапистом и пршутом. Међутим, ви их можете филовати како желите.
Састојци:
- 300 мл топлог млека
- 100 мл уља
- две кашичице сувог квасца
- две кашичице шећера
- две кашичице соли
- једно јаје беланце
- 600 г брашна
- фил по жељи
- сусам
Припрема:
У топлом млеку размутите квасац са шећером и две кашичице брашна. Оставите да запени.
У ванглицу сипати половину брашна, посолити, промешати, а затим додати квасац, уље, јаје, беланце и замесите меко тесто, уз постепено додавање преостале количине брашна. Оставите да нарасте.
Нарасло тесто поделите на лоптице(20-25 лоптица све зависи да ли желите мање или веће кифлице), сваку растањите и филујте, засеците на траке и увијте. Ређати у плех обложен пек папиром.
Оставити кифлице 30 мин да нарасту, а затим их премазати умуценим жуманцетом са две кашике млека и посути сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 180-200 степени око 20 мин. Пријатно!