ЛЕДЕНИ ВЕТАР, неодољива посластица која се топи у устима: Хрскава кора, кремасти фил и освежавајуће воће у савршеном споју
Овај префињени колач спој је хрскаве безе коре, кремастог фила и освежавајућег воћног укуса који доноси савршен баланс слатког и освежавајућег.
Ова посластица није само визуелно привлачна већ и неодољиво укусна. Лагана комбинација безе коре, ваниластог фила и свежег воћа учиниће да сваки залогај буде право задовољство. Било да га спремате за празнике, рођендане или једноставно као десерт након ручка, Ледени ветар ће сигурно постати један од омиљених колача у вашем дому.
Састојци
- 9 јаја
- 300 г шећера 6 кашика
- 1 кашика сирћета
- 600 мл млека
- 1 пудинг од ваниле
- 2 кашике брашна
- 500 мл течног шлага
- Киви, јагоде и банане
Беланца и жуманца одвојите, а затим беланца умутите са шећером. Затим додајте сирће и наставите са мућењем.
У обложен плех сипајте смесу, а затим пеците на 150 Ц 70 минута.
Жуманца умутите са шећером, додајте пудинг, брашно и са мало млеком. Остатак млека ставите да проври, а потом додајте остатак смесе и мешајте док се смеса не згусне.
Преспите у посуду, а затим оставите да се охлади. Затим мало умутите, а потом додајте половину умућеног шлага.
Кору поделите на два дела, а потом трећином фила премажите, а потом поређајте исецкане банане, премажите шлагом, а потом ставите другу кору. Затим премажите другу трећину фила, па поређајте јагоде, премажите шлагом и ставите кору. Премажите трећом половином фила, поређајте киви, а затим целу торту премажите шлагом.
Ставите у фрижидер да се стегне.
Детаљније о начину припреме на видеу Њам њам А.В.