LEDENI VETAR, neodoljiva poslastica koja se topi u ustima: Hrskava kora, kremasti fil i osvežavajuće voće u savršenom spoju
Ovaj prefinjeni kolač spoj je hrskave beze kore, kremastog fila i osvežavajućeg voćnog ukusa koji donosi savršen balans slatkog i osvežavajućeg.
Ova poslastica nije samo vizuelno privlačna već i neodoljivo ukusna. Lagana kombinacija beze kore, vanilastog fila i svežeg voća učiniće da svaki zalogaj bude pravo zadovoljstvo. Bilo da ga spremate za praznike, rođendane ili jednostavno kao desert nakon ručka, Ledeni vetar će sigurno postati jedan od omiljenih kolača u vašem domu.
Sastojci
- 9 jaja
- 300 g šećera+ 6 kašika
- 1 kašika sirćeta
- 600 ml mleka
- 1 puding od vanile
- 2 kašike brašna
- 500 ml tečnog šlaga
- Kivi, jagode i banane
Belanca i žumanca odvojite, a zatim belanca umutite sa šećerom. Zatim dodajte sirće i nastavite sa mućenjem.
U obložen pleh sipajte smesu, a zatim pecite na 150 C 70 minuta.
Žumanca umutite sa šećerom, dodajte puding, brašno i sa malo mlekom. Ostatak mleka stavite da provri, a potom dodajte ostatak smese i mešajte dok se smesa ne zgusne.
Prespite u posudu, a zatim ostavite da se ohladi. Zatim malo umutite, a potom dodajte polovinu umućenog šlaga.
Koru podelite na dva dela, a potom trećinom fila premažite, a potom poređajte iseckane banane, premažite šlagom, a potom stavite drugu koru. Zatim premažite drugu trećinu fila, pa poređajte jagode, premažite šlagom i stavite koru. Premažite trećom polovinom fila, poređajte kivi, a zatim celu tortu premažite šlagom.
Stavite u frižider da se stegne.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Njam njam A.V.