Најукусније ДОМАЋЕ ПЕЦИВО - Сочно, издашно тесто, боље од оног из пекаре, представља савршен доручак
Данашњи доручак ће сигурно бити најукуснији ако пратите овај рецепт.
Уколико сте за иновативне рецепте, ево једног. Пажљиво испратите начин припреме и уживајте у непревазиђеном укусу.
Састојци:
200 мл млека
200 мл воде
3 кашике шећера
10 г сувог квасца
беланце
70 мл уља
760 г брашна
кашичица соли
100 г путера (може и маргарин)
Додатно:
жуманце за премазивање
сусам за посипање
Припрема:
У посуду сипајте топло млеко, воду, шећер, квасац, беланце, уље и промешајте. Придружите брашно, со и замесите меко и глатко тесто. Брашно додајте постепено.
Тесто пребаците у науљену чинију, покријте провидном фолијом и оставите на собној температури док не удвостручи величину. На радну површину ставите надошло тесто, развуците га у правоугаоник и премажите омекшалим путером. Тесто преклопите као што је приказано у видеу, опет премажите путером и преклопите.
Затим притисните мало рукама и исеците на 9 трака. Сваку траку мало увијте и спојите крајеве.
Пециво распоредите у плех обложен пек папиром и оставите да нараста око 30 минута. Премажите жуманцетом и пеците на 220°Ц око 15 минута. Пријатно!