Najukusnije DOMAĆE PECIVO - Sočno, izdašno testo, bolje od onog iz pekare, predstavlja savršen doručak
Današnji doručak će sigurno biti najukusniji ako pratite ovaj recept.
Ukoliko ste za inovativne recepte, evo jednog. Pažljivo ispratite način pripreme i uživajte u neprevaziđenom ukusu.
Sastojci:
200 ml mleka
200 ml vode
3 kašike šećera
10 g suvog kvasca
belance
70 ml ulja
760 g brašna
kašičica soli
100 g putera (može i margarin)
Dodatno:
žumance za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
U posudu sipajte toplo mleko, vodu, šećer, kvasac, belance, ulje i promešajte. Pridružite brašno, so i zamesite meko i glatko testo. Brašno dodajte postepeno.
Testo prebacite u nauljenu činiju, pokrijte providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi dok ne udvostruči veličinu. Na radnu površinu stavite nadošlo testo, razvucite ga u pravougaonik i premažite omekšalim puterom. Testo preklopite kao što je prikazano u videu, opet premažite puterom i preklopite.
Zatim pritisnite malo rukama i isecite na 9 traka. Svaku traku malo uvijte i spojite krajeve.
Pecivo rasporedite u pleh obložen pek papirom i ostavite da narasta oko 30 minuta. Premažite žumancetom i pecite na 220°C oko 15 minuta. Prijatno!