ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ ИЗ РЕРНЕ које су боље и од бакиних пуњених паприка: Летњи хит ручак, јефтин, лаган и неодољиво укусан
Ако сте мислили да су бакине пуњене паприке ненадмашне - сачекајте да пробате ове пуњене тиквице из рерне! Сочне, мекане, а опет лагане и пуне укуса, савршене су за летњи ручак без много муке. Припрема је брза, састојци су једноставни, а резултат... право летње савршенство!
Састојци:
4 средње тиквице
300 г млевеног меса (јунетина или мешано)
1 главица црног лука
1 шоља скуваног пиринча
2 чена белог лука
1 јаје
3 кашике парадајз пелата
Со, бибер, суви зачин, першун
Кашика павлаке и кашика ренданог сира за крај
Маслиново уље
Припрема:
Тиквице оперите, пресеците по дужини и издубите средину. Посолите их и оставите да пусте воду.
На мало уља пропржите црни и бели лук, додајте млевено месо, зачине и пелат, па динстајте док не испари вишак течности.
Умешајте скувани пиринач и умућено јаје, све добро сједините.
Напуните тиквице припремљеним филом, поређајте у подмазани пекач.
Преко сваке тиквице ставите по мало павлаке и поспите ренданим сиром.
Пеците у рерни на 200°Ц око 30 минута, док лепо не порумене.