Рецепт за ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ - Мекане, сочне и укусне, нећете ни приметити да су спремљене без млека и јаја
Веровали или не, ово је најбољи рецепт за палачинке!
18.06.2025.
18:39
Коментари (0)
Палачинке су многима омиљена посластица, а тешко им се одолева независно од годишњег доба. Представљамо вам начин припреме који не треба избећи.
Састојци:
- 300 г брашна
- прстохват соли
- кашичица шећера
- ванилин шећер
- прашак за пециво
- кашичица соде бикарбоне
- 50 мл уља
- 600 мл воде
- џем од кајсија
- самлевени ораси
Припрема:
У брашно убаците све суве састојке, промешајте и додајте течне. Добићете смесу која је идеална ако је између густе и ретке.
Палачинке пеците као и мрсне, па филујте по жељи. Дакле, није неопходно да то чините џемом од кајсија и орасима, али је поменута комбинација изузетно укусна. Пријатно!