Рецепт за ВЛАШКУ ЛИСНАТУ ПИТУ - Филује се сиром и младим, црним луком, зачини који јој се додају дају посебну арому и текстуру
Идеално за доручак, вечеру или ужину за целу породицу.
Представљамо вам рецепт за веома занимљиву влашку лиснату питу, која се филује младим црним луком.
Одушевиће вас укус, али и изглед овог пецива.
Рецепт:
- 600 г брашна
- 1 кашичица соли
- 30 г квасца
Припрема
На пола килограма брашна, ставите малу кашичицу соли и ставите квасца негде око 30 грама. Са обичном водом собне температуре замесите тесто.
Тесто замесите и поделите у 6 јуфки. Оставити да одстоји 15 минута.
Затим развући сваку јуфку. Сваку корицу премазати отопљеним маргарином или путером и филовати, па ређати једну на другу, до последње коју не филујете већ је само премажете путером.
Фил:
- 200 г маргарина
- 300 г сира
- 6 струка младог лука али само зелени део
Затим добро развуците оклагијом овако наређане коре. Одозго премажите умућеним јајетом поспите сусамом или ланом, а можете и црвеном зачинском паприком. Режите траке ширине око 3цм и увијајте их у контра смеру. Направљену питу пустите да нарасте 30 минута, па пеците у загрејаној рерни на 200 степени, 30 минута. Пријатно.
Детаљније о рецепту на видеу кухиња Валентина Машковић.