Са правом је зову КРАЉИЦОМ свих торти - Пуна ораха, чоколаде и кекса, а припрема се брзо и једноставно
Ако желите да направите најбољу торту нека то буде грчка торта која је невероватна
Ако желите да током крсне славе заблистате са нечим што ће одушевити све – Грчка торта је прави избор! Ова торта је права краљица међу посластицама, савршен спој богатих укуса ораха, чоколаде и кекса, који се преплићу у једноставном, али неодољивом рецепту. Не само да је брза и лака за припрему, већ је и прави хит међу гостима – савршен избор за све прилике, а нарочито за празничне дане и за крсну славу.
Састојци:
За једну коре је потребно (пеку се 3)
4 беланаца
7 кашике шећера
6 кашике млевених ораха
6 кашика млевеног кекса
Фил:
12 жуманаца
200гр шећера
5 кашика брашна
750-800мл млека
250гр маслаца
100гр бече чоколаде
100гр црне чоколаде
150гр мрвљеног кекса
150гр млевених ораха
За декорацију: по жељи
Припрема:
Одовојити беланца од жуманаца. Правимо три коре а за прву кору је потребно 4 беланца, која се пенасто умуте са шећером па им се дода плазма и ораси. Измешати и пећи.
Умутити фил тако што ћете умешати жуманца и шећер, мало брашна и то ћете све скувати у 800 мл млека. Када се прохлади додати маслац и умутити. У смесу додати чоколаду, млевене орахе и плазму. Филовати и оставити преко ноћи да се стегне.