Старински РЕЦЕПТ који и даље ОСВАЈА! Прхке слатке кифлице, којима овај САСТОЈАК даје фантастичан укус
Ако тражите рецепт за кифлице које су споља хрскаве, а изнутра неодољиво укусне, онда морате да испробате рецепт за овај старински слаткиш.
Брзо се спремају, нестају још брже, а овај састојак им даје такав укус да ће засигурно бити на свакој трпези.
Осим што су једноставне за припремање, идеалне су за прославе, пријатељска дружења или као слатки залогај уз поподневну кафу.
Припрема ових кифлица је брза и једноставна, а као резултат добићете неодољиве и прхке кокос кифлице које се топе у устима при сваком залогају.
Оно што даје чар овом рецепту јесте то што се крајеви ових кифлица умачу у чоколаду, а посебност им даје кокос.
Било да сте вешти у кухињи или не, овај рецепт за прхке кокос кифлице ће вам сигурно увек успети.
- Састојци:
- 200 гр домаће масти / 250 гр маргарина или путера
- 100 гр шећера у праху
- 2 јаја
- 200 гр кокоса
- 400 гр - 450 гр брашна
- 100 гр чоколаде
- 50 гр ораха
- 50 гр кокоса
Поступак:
Домаћу свињску маст/путер или маргарин ставиту у посуду и дрвеном кашиком умутите. Затим додајте 100 гр шећера у праху уз мућење не би ли се састојци сјединили. Додајте два цела јаја. Када јаја разбијете додајте 150 гр брашна, затим 200 гр кокоса, уз лагано мешање да се састојци сједине.
Брашно , 300 гр лагано додајемо у смесу и руком замесимо тесто у једну "лопту". Препорука је да се никада не додаје одмах цела колицина брашна. Тесто стављамо у провидну фолију, а затим у фрижидер на неких 20 минута да се тесто стегне и буде лашке за обликовање.
Након вађења теста из фрижидера, поделите на неколико делова. Од комада теста направите дужу траку, не превише танку. Затим "резати" тесто на 7 - 8 цм дужине ове тракице. Закривите им крајеве и најобичнијом виљушком притисните крајеве. Ређати их у плех који је обложен папиром за печење. На тај начин урадите са целим тестом, а величину кифлица одређујете сами.
Рерну је потребно претходно загрејати на 180 степени. Плех са кифлицама пеците 20 минута.
Отопите 100 гр чоколаде и на сасвим једноставан начин умочите крајеве кифлица у истопљену чоколаду, а затим у кокос или по избору орахе, лешнике.
Ове кифлице све што дуже стоје све су укусније. Могу се држати и у замрзивачу и по потреби извадити.
Пријатно!