POSNA MIMOZA SALATA je podjednako ukusna kao i originalna verzija; odlično se slaže sa ribom i predjelom
Biće kompaktna, sočna i kremasta!
Najbolje je da ovu salatu, nakon što je pripremimo, ostavimo nekoliko sati u frižideru kako bi se svi ukusi lepo povezali i kako bi struktura postala kompaktna i kremasta.
Potrebni sastojci:
-
300 grama posnog majoneza
-
dve šargarepe
-
dva manja krompira
-
sedam do osam kiselih krastavčića
-
pet kašika kukuruza šećerca iz konzerve
-
160 grama tune u komadima
-
jedna kašičica soli
-
dve kašike prženog susama
Priprema:
Najpre kuvamo krompir i šargarepu u posoljenoj vodi oko 40 minuta, dok potpuno ne omekšaju. Nakon kuvanja ih procedimo i ostavimo da se u potpunosti ohlade. Kada se povrće ohladi, šargarepu rendamo, dok krompir ostavljamo za sam kraj slaganja salate.
Sastojke ređamo slojevito u veću činiju. Na dno prvo nanosimo sloj posnog majoneza, zatim posipamo malo susama, pa dodajemo rendanu šargarepu. Preko šargarepe raspoređujemo kukuruz šećerac, pa ponovo nanosimo sloj majoneza i susama. Nakon toga dodajemo sitno seckane kisele krastavčiće, pa još jedan sloj majoneza. Zatim ravnomerno raspoređujemo tunjevinu, ponovo premažemo majonezom i na samom vrhu dodajemo rendani krompir.
Krompir je najbolje rendati direktno iznad činije, jer će se u suprotnom lepiti i gubiti vazdušastu teksturu. Kada ga rasporedimo, blago ga poravnamo viljuškom i odozgo pospemo ostatkom susama.
Dekoracija salate
Za dekoraciju koristimo malo rendane šargarepe i listiće svežeg peršuna, koji salati daju lep izgled i dodatnu svežinu. Nakon toga salatu stavljamo u frižider i ostavljamo da odstoji nekoliko sati pre serviranja, kako bi bila savršeno ukusna i lepo rashlađena.