Recept za kolač koji sprema Viktorija Bekam oduševio svet - vrlo je jednostavan, čokoladan i neponovljivog ukusa
Evo kako to radi žena Dejvida Bekama
Iako je Viktorija Bekam poznata po svom besprekornom stilu i modnoj imperiji, kuhinja možda nije njeno najjače područje. Ipak, slavna Britanka jednom prilikom otkrila je za People šta je to što najviše voli da peče i sprema – a odgovor će razveseliti sve ljubitelje slatkiša: čokoladni brauniji.
Ovi sočni i bogati kolačići savršeni su za popodnevni užitak uz šolju kafe ili čaja. Priprema je jednostavna, a rezultat garantuje osmeh na licu svakog sladokusca.
Recept koji je zaludeo svet
Sastojci (za 20 braunija):
1 šolja otopljenog putera
2 šolje šećera
½ šolje kakaoa
4 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
1½ šolje univerzalnog brašna
½ kašičice praška za pecivo
½ kašičice soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C.
Pomešajte otopljeni puter, šećer i kakao. Dodajte jaja i vanilu, mešajući dok se smesa potpuno ne sjedini.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa ovu mešavinu dodajte u smesu sa kakaom. Dobro promešajte.
Sipajte smesu u pleh dimenzija 33 x 23 cm, obložen papirom za pečenje i lagano podmazan.
Pecite 20–25 minuta na 180°C.
Ohladite kolač oko sat vremena, zatim izvadite iz pleha i isecite na 20 ravnomernih kvadratića.