KOLAČ SA ORASIMA na bakin način - Svi sastojci se zajedno peku, a poslastica vraća u detinjstvo i bezbrižne dane
Možda najbolji recept za kolač sa orasima.
Neodoljiva kombinacija oraha i čokolade zadovoljiće vaša čula, a porodica će poželeti još. Lako se sprema, a vrlo brzo jede.
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- čaša šećera
- čaša mleka
- čaša ulja
- dve čaše brašna
- prašak za pecivo
- čaša mlevenih oraha
Za fil:
- 500 ml mleka
- šest čaša šećera
- dva vanilin šećera
- četiri čaše griza
- 100 g čokolade za kuvanje
- 150 g mlevenih oraha
Za preliv:
- 300 ml mleka
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Sve sastojke za biskvit dobro umutite mikserom. Nauljite dno tepsije željenih dimenzija, pa izlijte pola pripremljene smese. Pecite 10 minuta na 180 stepeni, samo da se "uhvati" korica.
Izmešajte žicom sve sastojke za fil, osim čokolade i oraha, pa stavite da se kuva. Ubrzo dodajte i nju, mešajući dok se ne otopi. Orahe pridružite toploj braon smesi.
Preko zapečene kore rasporedite vruć fil. Prekrijte ga drugim delom smese za biskvit. Nek se peče još 25 minuta na istoj temperaturi.
Pečen kolač zalijte mlekom. Preko namažite pripremljenu toplu glazuru. Kada se ohladi isecite na kocke i uživajte!