Najslađi PREBRANAC koji možete zamisliti - NE NADIMA, sprema se očas posla, a dolazi iz bakine kuhinje
Pasulj pripremljen na ovaj način nikada nećete prestati da iznosite na trpezu.
19.03.2025.
21:10
Komentari (0)
Prebranac je jedno od omiljenih jela na Balkanu, a pripremljen na poseban način zasigurno će vam prijati. Ispratite recept i unesite u svoj meni ukusne novine.
Sastojci:
- 500 g krupnog pasulja
- tri glavice crnog luka
- glavica belog luka
- list lovora
- mlevena crvena paprika
- suvi začin
- mleveni biber
- ulje
Priprema:
Iseckajte crni luk i začinite, pa stavite da se prži na tihoj vatri. Ubacite mlevenu papriku, te promešajte.
U šerpu stavite red kuvanog pasulja koji ste kuvali sa lovorom, red isprženog crnog i malo belog luka. Prelijte uljem odozgo.
Rernu uključite na 220 stepeni, pa pecite oko pola sata. Prijatno!