NEODOLJIVA ČOKOLADNA TORTA BEZ PEČENJA: Samo 4 sastojka za najkremastije zadovoljstvo - Prava poslastica za svakog ljubitelja čokolade
Svi ljubitelji čokolade će obožavati ovu čokoladnu tortu bez pečenja! Uz samo 4 sastojka, pripremite najkremastiji desert koji se topi u ustima, a neće vam biti potrebno puno vremena. Savršen recept za svaku priliku!
Ako želite brzi desert koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje, ova čokoladna torta bez pečenja je pravi izbor! Lako je pripremiti, a rezultati su jednostavno neodoljivi. Bogata, kremasta, sa punim ukusom čokolade - idealna je za sve one koji vole jednostavne, a luksuzne poslastice.
Ovaj recept je savršen za sve koji ne žele da provode puno vremena u kuhinji, ali ipak žele da uživaju u nečem spektakularnom. Saznajte kako da napravite najkremastiju tortu ikada, koristeći samo 4 sastojka!
SASTOJCI:
- Mleko - 1,3 l
- Šećer - 200 g
- Puding od čokolade - 4 kesice (160 g ukupno)
- Gustin - 50 g
Navedene sastojke pomešati u jednoj šerpi i kuvati na srednjoj temperaturi uz konstantno mešanje, da vam ne zagori.
Kada fil prokuva, tj kada se zgusne, to je to, sklonite sa ringle.
U vreo fil dodati 300 g crne čokolade i dobro promešati da se čokolada istopi.
Uzmite kalup za tortu, najbolje od 24 cm.
Petit keks umočite u mleko i poređajte po dnu kalupa, to će biti podloga, najjednostavnija moguća.
Istresite čokoladnu smesu i ostavite u frižider preko noći.
Tortu ukrasite šlagom, a možete napraviti i čokoladni ganaž (istopite 200 g crne čokolade sa 80 ml mleka i prelijete odozgo dok je torta još u kalupu).
Uživajte i prijatno!
Recept Instagram chefmladen