Otimaćete se za svoje parče, VERUJTE: Hleb punjen govedinom i sirom kao spoj hrskavog i neodoljivog ukusa
Spoj hrskave kore, sočnog mesnog fila i topljenog sira.
Hleb punjen govedinom i sirom je ukusan i zasitan specijalitet za idealan doručak, užinu ili laganu večeru, a može se pripremati i kao ceo hleb ili u obliku pojedinačnih peciva.
Sastojci
Testo
- 450 g brašna
- 7 g kvasca
- 8 g soli
- 30 ml ulja
- 12 g meda
- 220 ml mlake vode
Goveđe meso
- 25 ml maslinovog ulja
- 505 g mlevenog mesa
- 3 g aleve paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 glavica crnog seckanog luka
- 50 g šargarepe
- 150 g tikvica
- 50 g maslina
- 100 g rendane mocarele
Preliv
- 40 g parmezana
- Prstohvat sušenog peršuna
- 2 g bibera
U činiju stavite brašno i kvasac i dobro promešajte. Dodajte začine za testo i mesite 10 minuta, dok smesa ne postane glatka. Pokrijte i ostavite da testo naraste 1 sat ili dok se ne udvostruči.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte začine za goveđe meso i kuvajte 5 minuta. Zatim dodajte sitno seckano povrće i narezane masline i kuvajte još 5 minuta.
Sklonite tiganj sa vatre i dodajte rendanu mocarelu, dobro promešajte i ostavite da se smesa ohladi.
U činiju pomešajte sastojke za preliv i ostavite sa strane.
Testo podelite na 9 jednakih kuglica. Jednu lopticu razvucite na pobrašnjenoj podlozi u kvadrat od 15 cm. Na vrh stavite kocku mladog sira, zatim 100 g mešavine goveđeg mesa i malo rendane mocarele. Preklopite gornji deo testa preo fila, donji deo nagore, a zatim preklopite prema unutra.
Premazite mlekom i umočite u mešavinu za preliv sa jedne strane za hrskavu spoljašnost. Ređajte na pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pustite da delo naraste 30 minuta u plehu ili dok se ne udvostruči.
Pecite 15-18 minuta na 200 C ili dok ne porumeni.
Odlično se slaže uz jogurt, salatu ili lagani sos po ukusu.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Kookmutsjes.