Sendvič Monte Kristo, najukusnije gurmansko remet delo: Hrskave korice, sočne sredine i savršena ravnoteža slatkog i slanog ukusa
Sledeći put kada budete u potrazi za nečim novim i ukusnim, ovaj sendvič će sigurno biti na vašem meniju.
24.03.2025.
13:37
Komentari (0)
Sendvič Monte Kristo nije samo obrok, već pravi gurmanski doživljaj koji će vam pružiti sve što jedan sendvič može da ponudi.
Sastojci
- 3 kašike majoneza
- 1 kašika senfa
- 2 jaja
- 6 kriški rezanog tost hleba
- So, aleva paprika
- 30 ml mleka
- 100 g šunke
- 100 g rendanog kačkavalja
- 30 g margarina
Pomešajte majonez i senf, da se sjedine.
Jaja, začine i mleko promešajte, a potom umutite.
Na tri parčeta hleba razmažite majonez, sipajte malo kačkavalja, a potom preko stavite šunku i preklopite hlebom. Zatim, premažite majonezom i ponovite postupak i sa trećim delom zatvorite sendvič.
U tiganj istopite margarin, a sendvič uvaljajte u mešavinu sa jajima i pržite par minuta sa obe strane.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Milica Mihailović.