Домаће МЕСНАТЕ ПИХТИЈЕ које освајају и оне који их не воле - савршено традиционално предјело за новогодишњу трпезу
Ако постоји јело које дели мишљења, али увек нестане прво са стола, то су пихтије. Припремљене на прави, домаћи начин, ове меснате пихтије постају неодољиво предјело које чак и „неверници“ радо пробају.
28.12.2025.
18:10
Коментари (0)
На свакој новогодишњој трпези постоји јело које носи печат традиције, а пихтије су управо то. Некада обавезне у свакој кући, данас се враћају на велика врата – али у својој најбољој верзији. Када се припреме стрпљиво, од квалитетног меса и уз прави однос зачина, пихтије постају деликатес који спаја старинске укусе и модерно уживање. Идеалне су као хладно предјело, лагане, ароматичне и савршене за празнична окупљања.
Састојци:
- сува димљена буткица
- сува димљена коленица
- јунеће или телеће кости
- свињски папци
- бели лук
Припрема