ПИТА ОД КУПУСА по старинском рецепту - домаће коре, сочан фил од свежег или киселог купуса, хрскава, мирисна и савршена за славску трпезу
Пита од купуса је једно од оних јела које враћа у детињство и мирише на домаћу кухињу. Једноставна за припрему, а невероватно укусна, ова пита спаја хрскаве коре и сочан фил у савршену целину.
28.12.2025.
16:06
Коментари (0)
У свету брзих рецепата и модерних комбинација, пита од купуса остаје верна традицији. Припремана генерацијама уназад, са танко развијеним тестом и богатим филом од свежег или киселог купуса, ова пита је доказ да су најједноставнији састојци често и најбољи. Било да се служи за доручак, ручак или вечеру, пита од купуса осваја својом мирисном корицом, пуним укусом и топлином домаће трпезе.
Састојци
За пуњење:
1 главица купуса
1 главица црвеног лука
со
бибер
уље
За тесто:
750 г брашна типа 400
400 мл воде
уље за премазивање
Припрема