Мињон торта је краљица међу посластицама - Старински рецепт пун ОРАХА и чоколаде са меким корицама, лака за сечење
Ова торта важи за једну од најлепших, а богата је орасима,бадемима и лешницима, у комбинацији са једним филом.
Мињон торта је права звезда славских трпеза, а њена богата комбинација ораха и чоколаде чини је савршеним избором за сваку прилику, а посебно за славски дан.
Са меканим, сочним корицама и богатим филом, ова торта не само да освоји својим изгледом, већ и очарава укусом.
Лака је за сечење, а још лепша за уживање – Мињон торта је једноставно неизоставан део сваке славе, који ће сваког одушевити и оставити у сећању.
Састојци за 3 коре:
1. Кора: 5 беланаца,150гр шећера, кашика брашна, 200гр ораха
2. Кора: 5 беланаца,150гр шећера, кашика брашна, 200гр лешника
3. Кора: 5 беланаца, 150гр шећера, кашика брашна, 200гр бадема
Фил: 15 жуманаца; 15 кашика шећера; 100гр чоколаде за кување; 300гр маслаца.
Глазура (мозе и не мора): 200гр беле цоколаде, 5-6 кашика уља
За украс одозго: Ораси, бадеми, млевени лешници или шта год да волите.
Припрема: Умутите пенасто 5 беланаца, па додајте шећер. Када се створи јак шам, додајте кашику брашна и млевене орахе. Све лагано измешајте кашиком па пеците у загрејаној рерни на пек папиру. Када корица порумени, извадите је из рерне и оставите да се охлади и чека филовање. Тако направите и преостале две корице за торту.
Фил спремате тако што на пари укувате 15 жуманаца и 15 кашика шећера. Док непрестано мешате ову смесу додајте и 100 грама чоколаде за кување. Фил склоните са паре да се прохлади па после му додајте 300 грама маслаца.
Охлађене коре и охлађен фил спојите у прелепу тортицу коју ћете прелити са отопљеном белом чоколадом и пар кашика уља. Поспите млевене орахе по врху, да би торта изгледала лепше и богатије.