Направите ДОМАЋИ МЛЕВЕНИ ПАРАДАЈЗ и будите мирни целе године - Зимница БЕЗ КУВАЊА и много муке, а нема рок трајања
Ако желите да током целе зиме имате савршен домаћи сос за свако јело - од тестенина, преко варива, до чорби и гулаша – овај рецепт је право решење. Не захтева кување, нема компликоване поступке, а готов парадајз остаје свеж и укусан месецима.
Сезона припреме парадајза за зиму је у пуном јеку, а домаћице у Србији знају да је млевени парадајз основ зимнице без које се не може. Уместо да сате проведете поред шпорета, постоји проверени рецепт који је деценијама присутан у нашим кухињама – млевени парадајз без кувања. Овај поступак чува природан укус парадајза, а захваљујући додатку винобрана и конзерванса, парадајз може да траје целу зиму, па чак и дуже. Идеално за запослене жене, али и све оне које желе да им јела миришу на домаће.
Рецепт за домаћи млевени парадајз (зимница без кувања)
Састојци за 6 л сока:
6,5 кг неочишћеног а 5 кг очишћеног парадајза
500г шаргарепе
10 црвених слатких паприка
по жељи 1 или више љутих паприка
3 кашике шећера или по укусу
6 кашика соли или по укусу
веза першуна
свежи босиљак по жељи
1 кашичица црног или белог бибера по жељи
1/2 кашичице млевеног ђумбира по жељи
5г конзерванса
6г винобрана
Припрема