Комбинација кекса као подлоге, лаганог ванилин фила и jaffa кекса даје савршен баланс укуса. Торта је мекана, кремаста и буквално се топи у устима, па ће сигурно постати омиљени десерт у свакој прилици.
Састојци:
Доњи слој:
Млевени кекс - 300 г
Млевени ораси, лешници или бадеми - 100 г
Маслац - 150 г
Сок од наранџе - 200 мл
Фил:
Прашкаста смеса за кремпиту - 230 г (1 паковање)
Млеко - 600 мл
Слатка павлака - 500 мл
Jaffa кекс - 300 г
Сок од наранџе - по потреби, за умакање кекса
Шлаг - за декорацију
Припрема:
За припрему ове торте прво се прави доњи слој. У посуду сипајте млевени кекс и орашасте плодове по избору, па додајте отопљен маслац и сок од наранџе. Све добро сједините док не добијете смесу која се лако обликује.
Утисните је у калуп и равномерно распоредите да добијете чврсту подлогу. Ставите у фрижидер да се стегне док припремате фил.
За фил у већој посуди умутите прашкасту смесу за кремпиту са млеком док не постане глатка и густа. У другој посуди посебно умутите слатку павлаку па је лагано сједините са кремом од ваниле. Добијени фил нанесите преко припремљеног кекса.
Преко фила поређајте jaffa кекс који сте кратко умочили у сок од наранџе. По жељи можете ставити још један слој фила и поново кексе, у зависности од величине калупа.
Торту ставите у фрижидер на најмање три сата, а идеално је да одстоји преко ноћи да би се сви укуси лепо сјединили. Пре сервирања декоришите шлагом и, ако желите, додатним комадићима jaffa кекса или ренданом чоколадом.
Резултат је лагана, освежавајућа и кремаста торта која се топи у устима, а прави се брзо и без печења. Савршена је за сваку прилику.