Ова чорба ЈАЧА ИМУНИТЕТ и одлична је за ове јесење дане: Припремите се на време за хладне дане!
Јесења чорба за јачи имунитет: укусно, здраво и кремасто јело из једне шерпе.
Долазак јесени са собом доноси обиље сезонског поврћа које је права ризница витамина и минерала.
Карфиол, бундева и шаргарепа посебно се издвајају јер јачају имунитет, помажу телу да се избори са вирусима и дају потребну енергију у хладнијим данима.
Од њих можете направити укусну, кремасту чорбу која греје и душу и тело.
Састојци:
-
300 г бундеве
-
200 г карфиола
-
2 шаргарепе
-
1 црни лук
-
2 чена белог лука
-
1 кромпир средње величине
-
1 кашика маслиновог уља
-
1 кашичица куркуме (за додатну дозу имунитета)
-
со и бибер по укусу
-
око 1,2 л повртног бујона
-
мало першуна за декорацију
Припрема:
-
У већој шерпи на маслиновом уљу пропржите ситно сецкан црни и бели лук.
-
Додајте шаргарепу, бундеву и кромпир исечене на коцкице, па кратко пропржите.
-
Убаците карфиол, зачините сољу, бибером и куркумом, па све прелијте повртним бујоном.
-
Кувајте око 20 минута, док поврће не омекша.
-
Штапним миксером измиксајте чорбу до кремасте текстуре.
-
Послужите топло, уз мало сецканог першуна или кашичицу киселе павлаке.
Ова чорба је савршен избор за јесенске дане – лагана, хранљива и пуна витамина који чувају здравље.