PITA OD KUPUSA po starinskom receptu - domaće kore, sočan fil od svežeg ili kiselog kupusa, hrskava, mirisna i savršena za slavsku trpezu
Pita od kupusa je jedno od onih jela koje vraća u detinjstvo i miriše na domaću kuhinju. Jednostavna za pripremu, a neverovatno ukusna, ova pita spaja hrskave kore i sočan fil u savršenu celinu.
28.12.2025.
16:06
Komentari (0)
U svetu brzih recepata i modernih kombinacija, pita od kupusa ostaje verna tradiciji. Pripremana generacijama unazad, sa tanko razvijenim testom i bogatim filom od svežeg ili kiselog kupusa, ova pita je dokaz da su najjednostavniji sastojci često i najbolji. Bilo da se služi za doručak, ručak ili večeru, pita od kupusa osvaja svojom mirisnom koricom, punim ukusom i toplinom domaće trpeze.
Sastojci
Za punjenje:
1 glavica kupusa
1 glavica crvenog luka
so
biber
ulje
Za testo:
750 g brašna tipa 400
400 ml vode
ulje za premazivanje
Priprema