Сатараш на медитерански начин - добар оброк за врело лето, потребно је неколико састојака за комплет ручак
У овом јелу ћете уживати.
Сатараш је једно од оних јела које увек враћа на детињство, на летње дане и мирисе који се шире из кухиње наших бака.
Ипак, и овако једноставно и традиционално јело може да добије оригиналну, модерну верзију – довољно је мало игре са текстурама и додацима. У кулинарском магазину представљамо вам рецепт за сатараш који чува душу старог, а доноси дах новог.
Састојци (за 4 особе):
- 4 црвене паприке
- 2 зелене паприке
- 3 парадајза (добро зрелог)
- 1 црвени лук
- 2 чена белог лука
- 1 тиквица (средње величине)
- 2 јаја
- 50 г фета сира
- маслиново уље
- со, бибер, сушени оригано
- свеж босиљак за декорацију
Припрема:
Паприке испеците у рерни или на рингли док кожица не поцрни, затим их ставите у кесу да се „упаре“, па ољуштите. Овако припремљене паприке даће сатарашу посебну димљену ноту.
На маслиновом уљу пропржите ситно сецкани црвени и бели лук док не постану стакласти. Додајте на коцкице исечену тиквицу и кратко је продинстајте.
Додајте ољуштене, сецкане паприке и парадајз, посолите, побиберите и зачините ориганом. Нека се крчка на лаганој ватри 15-ак минута, док поврће не постане мекано, али не и кашасто.
Умутите јаја и полако их улијте у сатараш, мешајући лагано да се сједине. Крчкајте још пар минута, само да се јаја стегну.
На крају додајте измрвљени фета сир и нежно промешајте.