Шпагете болоњезе КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Додајте им ОВАЈ СЛАДАК ЗАЧИН и добићете сочан и укусан сос!
Понекад је тешко пронаћи савршену равнотежу укуса у сосу за тестенину, али постоји један једноставан трик који прави велику разлику.
Тестенина је брзо и лако јело које може бити право уживање, али сос понекад зна да буде превише кисео или горак. Да бисте то избегли, важни су детаљи — управо они који сос чине богатијим и кремастијим.
Пошто парадајз има природно изражену киселост, куварица Ешлин Едвардс открива како да је ублажите: додајте мало смеђег шећера. Он неутралише оштрину парадајза и даје сосу пријатнији, заокружен укус.
- Немојте прескакати смеђи шећер. Он помаже да се смањи киселост парадајза и уравнотежи укус соса, објашњава Ешлин.
Смеђи шећер садржи меласу која додаје дубину и појачава природну слаткоћу парадајза, а да сос не постане пресладак.
Још један важан савет – оставите сос да се што дуже крчка. Тако ће се укуси боље повезати и постати пунији. Ако приметите да је сос превише густ, само додајте мало воде док не постигнете савршену текстуру.