Имате 2 ПАПРИКЕ и 3 ЈАЈА? Спремите БАШ ДОМАЋУ ПИТУ ИЗ ТИГАЊА - готова за 5 минута, кремаста и сочна као код баке
Заборавите на укључивање рерне и знојење у кухињи – ова пита од паприка и јаја прави се у тигању, готова је за 15 минута, а толико је сочна и мирисна да ће нестати чим је послужите! Идеална је за летњи ручак или вечеру, а потребни су вам само основни састојци које већ имате у кући.
Домаће пите увек буде најлепше успомене, али када напољу "гори асфалт", последње што желимо јесте да стојимо уз рерну. Зато је ова брза пита из тигања прави летњи спас – без теста, без чекања и са свега неколико састојака! Најлепше од свега – главну улогу имају сезонске паприке и јаја, што је чини савршеном за брз и лаган оброк.
Припрема се једноставно, нема потребе за додатним прањем судова јер се све пече у једном тигању, а укус ће вас подсетити на старе, добре бакине рецепте.
Састојци:
- 2 веће црвене или жуте паприке
- 3 јаја
- 4 кашике јогурта
- 3 кашике брашна
- Прстохват соли
- Мало бибера
- ½ кашичице прашка за пециво
- 1 кашика уља за тигањ
- По жељи: сир, першун, сусам
Припрема:
Паприке очистите и исецкајте на коцкице.
У чинији умутите јаја, додајте јогурт, брашно, со, бибер и прашак за пециво. Добро сједините.
Додајте паприку у смесу и по жељи мало сира или сецканог першуна.
Загрејте мало уља у дубљем тигању, сипајте смесу и пеците поклопљено на лаганој ватри 7–8 минута.
Када се доњи део запече, окрените помоћу тањира (или испеците и другу страну као омлет).
Послужите топло уз јогурт или салату.