ИШЛЕРИ са орасима од основних састојака: Брза, ЈЕФТИНА и неодољива посластица која ће нестати брже него што је направите
Колач ишлери је један од оних рецепта који се увек повезује са домаћим, топлим, љубављу припремљеним колачима.
Ова слатка посластица, препознатљива по богатом укусу и сочној текстури, обавезно је присутна на трпези током празника, славља и специјалних прилика, али је одлична и за свакодневни ужитак. Иако се прави у различитим варијантама широм света, основне компоненте колача ишлери су готово увек исте.
- 250 г млевеног кекса
- 250 г млевених ораха
- 250 г шећера у праху
- 1 ванилин шећер
- 150 мл сока од поморанџе
- 150 г чоколаде
Кекс и орахе помешајте, а потом додајте шећер и ванилин шећер. Постепено додајте у смесу сок уз непрестано мешање, а потом почните смесу да месите.
Тесто премесите на тврдој подлози, а потом развијте оклагиом. Затим малом чашицом утисните у тесто правећи мале ишлере.
Чоколаду растопите на пари, а потом ишлере премажите и затворите другим ишлером. Поновите поступак и са осталим ишлерима. Ређајте на тацну.
Када спојите све ишлере, премажите их са горње стране чоколадом, а потом их оставите у фрижидеру да се стегну.
Детаљније о начину припреме у видеу Бокина кухиња.