IŠLERI sa orasima od osnovnih sastojaka: Brza, JEFTINA i neodoljiva poslastica koja će nestati brže nego što je napravite
Kolač išleri je jedan od onih recepta koji se uvek povezuje sa domaćim, toplim, ljubavlju pripremljenim kolačima.
Ova slatka poslastica, prepoznatljiva po bogatom ukusu i sočnoj teksturi, obavezno je prisutna na trpezi tokom praznika, slavlja i specijalnih prilika, ali je odlična i za svakodnevni užitak. Iako se pravi u različitim varijantama širom sveta, osnovne komponente kolača išleri su gotovo uvek iste.
- 250 g mlevenog keksa
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 150 ml soka od pomorandže
- 150 g čokolade
Keks i orahe pomešajte, a potom dodajte šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte u smesu sok uz neprestano mešanje, a potom počnite smesu da mesite.
Testo premesite na tvrdoj podlozi, a potom razvijte oklagiom. Zatim malom čašicom utisnite u testo praveći male išlere.
Čokoladu rastopite na pari, a potom išlere premažite i zatvorite drugim išlerom. Ponovite postupak i sa ostalim išlerima. Ređajte na tacnu.
Kada spojite sve išlere, premažite ih sa gornje strane čokoladom, a potom ih ostavite u frižideru da se stegnu.
Detaljnije o načinu pripreme u videu Bokina kuhinja.