Када не знате шта за РУЧАК по врућини: Све УБАЦИТЕ у једну посуду и заборавите на шпорет – Пилетина са поврћем из рерне као из ресторана, без капи уља
Заборавите на пржење и сате проведене крај шпорета! Овај рецепт за пилетину са поврћем из рерне одушевљава и укусом и једноставношћу – без уља, без муке и без знојења. Идеално за летње дане кад вам треба лаган, здрав и брз ручак.
Летње врућине често нас терају да прескочимо кувани ручак, јер само помисао на врелу ринглу и пржење у тигању зна да обесхрабри. Али то не мора да значи да треба да се одрекнете топлог, хранљивог и домаћег оброка.
Решење? Пилетина са поврћем из рерне – рецепт који се припрема у једној посуди, не захтева ни кап уља, а укус је попут јела из ресторана. Све што вам треба јесте неколико свежих састојака, зачини по жељи и 5 минута да све убаците у плех. Рерна ће одрадити остало, а ви уживајте – у хладу и без стреса!
Рецепт за пилетину са поврћем из рерне (без уља)
Састојци:
- 500 г пилећег белог меса (може и батак без костију)
- 2 средње тиквице
- 2 шаргарепе
- 1 црвена паприка
- 1 жута паприка
- 1 главица црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 2 средња кромпира (или батат)
- Со, бибер, оригано, суви зачин
- Сок од пола лимуна
- По жељи: рузмарин, босиљак, димљена паприка у праху
Припрема:
Месо оперите, посолите и зачините по укусу. Исеците на мање комаде.
Поврће очистите и исеците на крупније комаде (коцкице или штапиће).
Све заједно ставите у једну велику ватросталну посуду или плех обложен папиром за печење.
Додајте зачине, исцедите лимун, по жељи поспите сувим зачином или биљкама.
Промешајте рукама или варјачом да се сви састојци добро сједине.
Покријте алу-фолијом и ставите у претходно загрејану рерну на 200°Ц. Пеците око 35 минута.
Скините фолију и запечите још 10 минута да поврће порумени.