Колач који буди успомене: Једноставан, сладак и омиљен међу свим генерацијама - посластица која изнова осваја трбухе, РЕЦЕПТ НИКАД ЛАКШИ
Нема ко није волео овај једноставан, али изузетно укусан колач који је био права посластица за децу широм бивше Југославије.
У свом једноставном изгледу, скрива савршен баланс укуса, који и данас буди сећања на безбрижна времена и младалачке тренутке.
Овај колач је постао симбол домаће посластице, омиљен у свим кућама, а својим једноставним састојцима и брзим припремањем, лако је освојио срца свих генерација.
Састојци:
-
3 јаја
-
Прстохват соли
-
8 г ванилин шећера
-
150 г шећера
-
80 мл уља
-
90 мл млека
-
200 г брашна
-
15 г прашка за пециво
-
Еурокрем
Умутите јаја са мало соли, шећером и ванилин шећером. Након тога, додајте уље и млеко, па све добро сједините. У смесу потом додајте брашно и прашак за пециво, те мешајте док не добијете глатко тесто без грудвица.
Плех обложите папиром за печење, а потом равномерно сипајте смесу и пеците на 180 Ц 20 минута.
Када је тесто печено, извадите из плеха и, док је још топло, пресечите га на два једнака дела по дужини. Обе стране премажите чоколадним кремом и пажљиво преклопите тако да премазане стране буду у средини.
На крају, исецкајте колач на правоугаонике једнаке ширине и по жељи поспите шећером у праху.
Детаљније о начину припреме на видеу Ricette долце фацили.