Најсочнија ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА - Традиционално се припрема за Ђурђевдан, а ово је најбољи рецепт на који ћете наићи
Јагњеће месо је свачији избор данас.
Уколико славите Ђурђевдан и желите да спремите изузетно сочну јагњетину, ево лаког решења за то.
Састојци:
- 3,5 кг јагњетине
- 2 кг кромпира
- 5 шаргарепа
- главица белог лука
- две главице црног лука
- 100 г маслаца
- гранчица рузмарина
- зачини по жељи
Припрема:
У аван убаците листиће рузмарина огуљене са гранчице и добро изгњечите, када се рузмарин уситнио додајте у аван 3-4 чена белог лука и њих тучком изгњечите па додајте још 3-4 и поновите. На крају све умешајте са 100г маслаца исеченог на комаде.
У ову смесу можете додати и бибер или неке друге зачине по укусу. Месо оперите хладном водом и добро просушите памучном крпом.
Подмажите сач и у њега положите јагњетину, а затим је са свих страна намажите зачињеним маслацем. Испод меса убаците огуљене шаргарепе и кромпир које сте исекли на мање комаде и усолили. Нађите неко фино место за црвени лук исечен на полутке.
Поклопите сач који можете задихтовати папиром за печење, фолијом или тестом, убаците га у хладну рерну, температуру поставите на 180 до 200 степени и пеците макар 4 сата.
Пред крај печења можете скинути папир уколико месо није поруменело. Срећна слава!