Прочистиће црева, а уопште није агресивно - једноставан напитак за пробаву, у њега иде јабука и још ове намирнице
У мору препарата за регулисање пробаве, прави природни савезници често су на дохват руке – у воћу, семенкама и биљкама које свакодневно користимо. Представљамо вам рецепт за освежавајући зелени напитак који комбинује моћ влакана и природних ензима, помажући да се црева покрену на нежан, али ефикасан начин. Идеално решење за оне који желе да избаце накупљене токсине и врате лакоћу свом телу – без хемије и нелагодности.
Здравље почиње изнутра – то смо одавно научили. Али када се догоди да организам „застане“, када осетимо тежину, надутост и нелагодност због успорене пробаве, природа нам, као и увек, пружа решење.
Заборавите на агресивне лаксативе и нелагоду – представљујемо вам Зелени еликсир за лаган стомак, потпуно природан напитак који не само да подстиче рад црева, већ и освежава, детоксикује и јача цео организам.
Овај напитак ослања се на моћ свежег воћа, семена и биљака, а његов благо киселкасти укус освојиће вас већ при првом гутљају.
Састојци за 1 чашу еликсира:
- 1 зелена јабука (са кором, добро опрана)
- 1 пуна кашика чиа семенки
- 1 кашичица млевеног лана
- ½ краставца
- Сок од ½ лимуна
- 3 суве шљиве (prethodno потопљене 30 минута у топлој води)
- 150 мл хладне воде или незаслађеног зеленог чаја
- Прстохват ђумбира у праху (или ½ цм свежег, ренданог)
- По жељи: кашичица меда или агавиног сирупа
Припрема
- Чиа семенке потопите у води 10–15 минута да набубре.
- У блендер убаците све састојке, укључујући и воду у којој су стајале шљиве.
- Блендајте док не добијете уједначену, густу и освежавајућу текстуру.
- По жељи процедите, али препорука је да се напитак пије са влакнима због ефекта на црева.
- Попијте напитак ујутру, на празан стомак.
Зашто делује?
Јабука и лимун стимулишу варење и алкализују тело.
Чиа и ланене семенке богате су влакнима и омекшавају столицу.
Шљиве су природни лаксатив, благи али ефикасни.
Краставац хидрира организам и чисти бубреге.
Ђумбир подстиче рад црева и смањује гасове.