Сви су полудели за овом ПИТОМ СА МЕСОМ, а када видите рецепт схватићете и зашто - Сочна и пуна надева одушевиће све укућане
Ова пита са месом је постала прави хит, јер је једноставна за припрему, а њен богат укус ће освојити све.
Ако сте у потрази за брзом, сочном и пуном укуса питом, не морате даље да тражите! Ова пита са месом је постала прави хит, јер је једноставна за припрему, а њен богат укус ће освојити све. Без обзира на то да ли је спремате за породичну вечеру, за изненадне госте или као ужину, биће то оброк који ће нестати са стола за тили час. Њена сочност, богатство укуса и савршена комбинација састојака чине ову питу савршеним избором за сваки тренутак.
Састојци:
500 г млевеног меса (говедина, свињетина или комбинација)
1 паковање готових кора за питу
1 црни лук
2 јаја
200 г павлаке
Со, бибер и зачини по укусу
Уље или маслац за премазивање кора
Припрема:
За почетак, у тигању пропржите ситно исецкан црни лук док не постане стакласт. Додајте млевено месо и пржите док месо не добије лепу боју. Посолите, побиберите и додајте зачине по жељи. Након што је месо скувано, оставите да се мало охлади.
У међувремену, у великој посуди, умутите јаја и павлаку, па помешајте са охлађеним месом. Добро промешајте све састојке како бисте добили уједначену смесу.
Затим, узмите једну кору, премажите је уљем или отопљеним маслацем, па ставите у плех. На њу распоредите део надева, а затим покријте другом кором. Ако мислите да ће коре пуцати, онда надев намажите тек на другу кору. Поновите поступак док не потрошите све коре и надев. На крају, премазујте горњи слој са мало уља или маслаца. Ставите питу у претходно угрејану рерну на 200°Ц и пеците 30-35 минута док не постане златно смеђа и хрскава.
Када је пита готова, извадите је из рерне и оставите да се охлади неколико минута пре него што је исечете. Ова сочна пита са месом је савршена за сваки оброк, а њена богата текстура и укус одушевиће све укућане и госте.