Тесто "ОДЛЕЖИ" У УЉУ - Пита са поврћем по манастирском рецепту, одушевиће вас резултат на крају
Направите укусну питу са шампињонима, идеја за доручак или вечеру.
Представљамо вам нешто ново, рецепт за тесто које се умаче у уље због чега на крају буде изузетно мекано и растресито.
Филује се шампињонима и на крају добијете дивне пужић пите.
Састојци за тесто:
- 800 г брашна
- 2 кашичице соли
- 400 мл воде
- 250 мл уља
Фил:
- 1 кг празилука
- 1 кг шампињона
- Со, бибер
Поступак
У посуду додајте 800 грама брашна, једну и по кашичицу соли, спремите и 600 мл воде и додајте по потреби да умесите тесто средње чврстине. Израдите га на површини на коју сте посули брашно, а онда тесто поделите на 12 јуфкица.
Узмите једну посуду и сипајте у њу маслиново или обично уље. Сваку јуфкицу уваљајте у маслиново уље и оставите у посуди да одстоји најмање пола сата. Након тога их пребаците на неки послужавник.
За то време спремите надев за питу. На уљу пропржите празилук, затим додајте шампињоне и додајте зачине, најпре со, затим бибер.
Сваку јуфкицу развуците затим крајеве преклопите ка средини, филујте дужином и пакујте га у ролат, а затим увијајте да изгледа као пужић (за детаље погледајте у видеу).
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени 30 минута.
Детаљније о рецепту на видеу канала Кухиња Валентина Машковић кликом ОВДЕ.