Testo "ODLEŽI" U ULJU - Pita sa povrćem po manastirskom receptu, oduševiće vas rezultat na kraju
Napravite ukusnu pitu sa šampinjonima, ideja za doručak ili večeru.
Predstavljamo vam nešto novo, recept za testo koje se umače u ulje zbog čega na kraju bude izuzetno mekano i rastresito.
Filuje se šampinjonima i na kraju dobijete divne pužić pite.
Sastojci za testo:
- 800 g brašna
- 2 kašičice soli
- 400 ml vode
- 250 ml ulja
Fil:
- 1 kg praziluka
- 1 kg šampinjona
- So, biber
Postupak
U posudu dodajte 800 grama brašna, jednu i po kašičicu soli, spremite i 600 ml vode i dodajte po potrebi da umesite testo srednje čvrstine. Izradite ga na površini na koju ste posuli brašno, a onda testo podelite na 12 jufkica.
Uzmite jednu posudu i sipajte u nju maslinovo ili obično ulje. Svaku jufkicu uvaljajte u maslinovo ulje i ostavite u posudi da odstoji najmanje pola sata. Nakon toga ih prebacite na neki poslužavnik.
Za to vreme spremite nadev za pitu. Na ulju propržite praziluk, zatim dodajte šampinjone i dodajte začine, najpre so, zatim biber.
Svaku jufkicu razvucite zatim krajeve preklopite ka sredini, filujte dužinom i pakujte ga u rolat, a zatim uvijajte da izgleda kao pužić (za detalje pogledajte u videu).
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
Detaljnije o receptu na videu kanala Kuhinja Valentina Mašković klikom OVDE.