Традиционални СУТЛИЈАШ добија УКУС СЛАДОЛЕДА када му се додају ова ТРИ САСТОЈКА - Тотална промена укуса, служи се хладан
Обавезно га направите за укућане, по рецепту из бакине кухиње.
17.01.2025.
14:45
Коментари (0)
Невероватна посластица са којом ће се сладити цела ваша породице. Охлађен је као сладолед.
Потребно је:
250 гр пиринца
300 мл млека
200 мл слатке павлаке
1 кашика пудинга од ваниле
по жељи 50 гр беле чоколаде
50 гр сувог грожђа
шећер по жељи
Припрема:
Пиринач опрати у неколико вода па сипати воду да огрезне. Кувати на лаганој ватри да испари течност. Додати млеко и шећер по жељи и кувати на сасвим лаганој ватри. У чинију сопати слатку павлаку па размутити кажику пудинга. Пред крај сипати и лагано измешати. Оставити да ври лагано 1 до 2 минута.
Посути циметом и поклопити.