Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УКУСНА, МИРИСНА И МЕКАНА... Направите најсочнију ПОГАЧУ БЕЗ КВАСЦА - ова намирница јој даје посебан шмек!

29.11.2021. 07:48
Пише:
Србија Данас
pogača
погача / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Прсте да полижете...

Некако смо чини се навикли да погаче правимо само у специјалним приликама.

Међутим, погача спремљена на овај начин, може вам бити одлична замена за хлеб, па је самим тим можете јести уз било који оброк. Оно што је посебно добро код ње је и лакоћа прављења, па ћете тако за већ око сат времена имати мирисну и свежу погачу на вашем столу. 

Једна ствар која је додатно истиче од осталих погача, јесте и додавање киселог млека, које, видеће те, оставља посебан шмек.

ИМА ПРСТЕН КОЈИ ЈЕ ЧУВА ОД НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ: Милица Тодоровић отворила душу, па признала и ШТА прижељкује!

ИМА ПРСТЕН КОЈИ ЈЕ ЧУВА ОД НЕГАТИВНЕ ЕНЕРГИЈЕ: Милица Тодоровић отворила душу, па признала и ШТА прижељкује!

МОЖЕТЕ ОЗБИЉНО УГРОЗИТИ ЗДРАВЉЕ: Нутриционисткиња открива КО не би требало да држи пост!

МОЖЕТЕ ОЗБИЉНО УГРОЗИТИ ЗДРАВЉЕ: Нутриционисткиња открива КО не би требало да држи пост!

ПЕТ ВЕЖБИ које ће вам кориговати проблем СПУШТЕНИХ КАПАКА - потребно је максимум 30 секунди!

ПЕТ ВЕЖБИ које ће вам кориговати проблем СПУШТЕНИХ КАПАКА - потребно је максимум 30 секунди!

Потребно је:

  • 350 гр брашна
  • 100 гр киселог млека
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 100 мл киселе воде
  • соли

testo
тесто / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Jelajelena Петровиц

Припрема:

У чинију просејати брашно са прашком за пециво, додати кисело млеко и киселу воду и замесити мекше тесто. Месити дуже, да тесто буде глатко додавајући брашно. Развити га рукама, величина плеха 22 цм. 

Премазати млеком, па виљушком избости погачу. Иде у врућу рерну, на 220 степени 40-45 минута, па и дуже ако је потребно, да се лепо испече.

Преукусна...