Заборавите на КУПОВНЕ супене коцке: Направите ДОМАЋУ, здраву и пуног укуса верзију, која ће обогатити сва ваша јела
Заборавите на куповне супе пуне адитива и појачивача укуса – уз овај једноставан рецепт, можете направити домаће коцке за супу које су потпуно природне и богате хранљивим састојцима.
Припремом домаћих коцки осигуравате да у вашу супу иду само природни састојци, без непотребних додатака. Осим тога, можете их прилагодити свом укусу и додати омиљене зачине.
Састојци
- 180 г исецкане пилетине
- 180 г сецканог црног лука
- 400 г шаргарепе
- 1 корен першуна
- 100 г целера
- 80 г празилук
- 3 чена белог лука
- Свеже исецкано першуново лишће
- 100 мл воде
- 80 г соли
- На врх кашичице куркуме
На загрејаном уљу издинстајте лук и пилетину, поврће исецкајте и потом га додајте у тигањ и прелијте водом. Оставите да се крчка на средњој температури, да поврће омекша.
Састојке преспите у плендер, да се све уситни, а потом додајте першун да се избленда да добијете кремасту смесу. Преспите у посуду, зачините и додајте куркуму, а додатно уситните.
Послужавник обложите фолијом, а потом нанесите смесу у тањем слоју равномерно распоређен и преклопите. Оставите у замрзивачу да се стегну.
Када се смеса стегне, исеците их на коцкице, а потом их обложите у парчиће фолије.
Детаљније о начину припреме на видеу Уради Сама- Идеје за креативце.