Konačno OTKRIVEN TRIK SVIH PEKARA: Preliv od 4 sastojka pretvara svaku pitu u čaroliju!
Preliv koji vašu pitu pretvara u pravu pekarsku poslasticu – otkrijte trik koji sve menja.
Ako želite da pita bude mirisna, sočna i sa savršeno hrskavom koricom, tajna nije samo u nadjevu – već u prelivu. Evo recepta koji pekari pažljivo čuvaju:
Sastojci:
-
1 jaje
-
100 ml jogurta
-
50 ml ulja
-
prstohvat soli
Sve sastojke dobro izmešajte i premažite preko pite pre pečenja. Za dodatnu hrskavost, preliv možete staviti i između kora – ali u tankom sloju kako pita ne bi postala previše vlažna.
Jogurt pitu čini sočnom, jaje daje zlatnu boju, ulje stvara hrskavu koricu, a prstohvat soli pojačava ukus nadjeva bez da ga preplavi.
Nakon što pita izađe iz rerne, pokrijte je krpom na 10 minuta – para će dodatno omekšati nadjev, dok korica ostaje zlatna i savršeno hrskava. To je trik koji pekari koriste, a sada je i vaša tajna.