Ćufte od STAROG HLEBA sa sirom u sosu: Neodoljivi ručak, priprema je jednostavna, a oduševićete vaša nepca
Ovo jednostavno jelo kombinuje jednostavne sastojke u jedinstvenu kombinaciju koja će oduševiti vaše nepce.
Ako imate starog hleba koji je se malo osušio i ne znate šta da radite s njim, ovaj recept za ćufte od starog hleba sa sirom u sosu savršen je način da iskoristite na kreativan i ukusan način.
Sastojci
- 4 kriške hleba
- 6 kašika mleka
- 2 kašike parmezana
- 400 g mlevene junetine
- 400 g mlevene svinjetine
- 1 čen sitno seckanog belog luka
- Vezica sitno seckanog peršuna
- 1 jaje
- 1 kašičica dimljene mlevene paprike
Sos
- 1 glavica luka
- 800 g pavlake za kuvanje
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 2 čena belog luka
- So, biber
- Maslinovo ulje
- 200 g mocarele
Sredinu hleba iseckajte na sitne komadiće, a potom prelijte mlekom. Zatim, pomešajte sa mesom, peršunom, parmezanom, belim lukom, mlevenom paprikom i jajima.
Kada ste sastojke dobro sjedinili, napravite od mesa male loptice. Od smese bi trebalo da ispadne oko 30 loptica.
Zagrejte ulje, a od svake loptice napravite tanke pljeskavice i pržite ih.
Za sos iseckajte i izrendajte povrće i sve zajedno dinstajte na istopljenom margarinu na srednjoj vatri. Zatim, dodajte mocarelu i pavlaku za kuvanje i sve lepo promešajte da se sastojci sjedine.
U pleh poređajte pljeskavice, dodajte fil, a potom narendanog sira pospite preko i zapecite u rernu na 200 C par minuta.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Ferah_kitchen.