Rol pica od LISNATOG TESTA - Filujte namirnicama koje već imate u frižideru, odličan izbor za laganu i hranljivu večeru
Brza večera koja ne zahteva mnogo truda, savršena za spremanje kada ste umorni.
Skoro svi volimo picu, a rol pica lakše pada i brže se sprema. Najbolje je što se možete poslužiti ostacima iz frižidera i dobićete bogato jelo.
Sastojci:
- pakovanje lisnatog testa od 275 g
- 100 g krem sira
- 40 g kečapa
- 70 g šunke
- 60 g pečenice
- 50 g kačkavalja
- 40 g mariniranih šampinjona
- origano po ukusu
Priprema:
Lisnato testo razvucite na prethodno pobrašnjenu radnu površinu i premažite krem sirom po sredini. To prelijte kečapom i dodajte malo origana sa vrha.
Uzduž posložite šunku, preko toga kačkavalj, a zatim pečenicu. Dodajte i šampinjone, potom još malo šunke i pečenice preko toga.
Uzmite malo delove kačkavalja i složite preko dosadašnje smese, pa ponovo prelijte kečapom.
Testo sa obe strane oko fila isecite na trakice. Uzmite jednu trakicu i prekrijte vrh smese, pa ponavljajte postupak do kraja.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu oko 15 minuta na 200 stepeni. Kada se ohladi, isecite na ravnomerne delove. Prijatno!