Najkremastiji letnji kolač čeka da zasija na vašoj trpezi: Prepun voća, pravi melem za nepca - priprema nikad brža
Recept bez komplikacija, a prepun ukusa i svežine.
U sezoni svežeg voća i toplih dana, nema boljeg načina da se zasladite nego laganom, kremastom tortom koja se priprema bez pečenja!
Jednostavni sastojci, brza priprema i osvežavajući ukus čine ovaj desert savršenim saveznikom svakog domaćina koji želi da impresionira, a da se pritom ne oznoji u kuhinji.
Za ovu čarobnu poslasticu biće vam potrebno:
300 g mlevenog keksa
400 ml slatke pavlake za šlag
250 g mascarponea ili krem sira
100 g šećera u prahu
300 g mešanog voća (jagode, borovnice, maline ili breskve – po ukusu)
Priprema je brza i jednostavna:
Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta i vazdušasta. U drugoj posudi sjedinite mascarpone i šećer u prahu, pa mutite dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Zatim pažljivo sjedinite ovu smesu sa umućenom pavlakom, lagano mešajući da se ne izgubi vazdušnost.
U kalup za tortu prvo stavite tanak sloj kreme, potom pospite sloj mlevenog keksa. Ponavljajte slaganje dok ne potrošite sve sastojke, a završite kremom na vrhu. Za finalni dodir, tortu bogato ukrasite svežim voćem koje će joj dati boju, miris i savršen balans ukusa.
Tortu ohladite u frižideru najmanje tri sata – a idealno bi bilo da prenoći. Tako će se svi slojevi lepo sjediniti, a ukus dodatno pojačati.
Ova torta je pravi hit leta – savršena za rođendane, slave, iznenadne goste ili jednostavno trenutke kad sebi želite da priuštite nešto slatko i osvežavajuće. Bez rerne, bez komplikacija – a sa puno ukusa!