Лиснате ПОГАЧИЦЕ са ЧВАРЦИМА: Традиционални рецепт који се чува генерацијама, савршене за сваку прилику и брзо печење код куће
Традиционалне лиснате погачице са чварцима поново освајају домаће кухиње! Рецепт који се преноси са генерације на генерацију доноси неодољив укус и једноставну припрему, идеалан за све љубитеље домаћег пецива.
Лиснато тесто и хрскави чварци спајају се у савршену комбинацију која мами мирисом целе куће и враћа нас у детињство. Ове погачице су једноставне за прављење, а захваљујући традиционалном рецепту, укус је увек аутентичан. Без обзира да ли правите доручак, ужину или послужење за госте, лиснате погачице са чварцима су увек пун погодак. У наставку вам доносимо детаљна упутства корак по корак, тако да и почетници у кухињи могу уживати у овом старинском специјалитету.
Састојци:
400г брашна(користила сам брашно за све намене)
150мл млаког млека
8г сувог квасца(или 30г свежег)
100г киселог млека( ја сам користила павлаку)
50г домаце масти или путера
1 кашичица шећера
Мало бибера
1 јаје
1 кашичица соли
350-400г домаћих млевених чварака
1 јаје за премазивање
Припрема