Паприке ће ОСТАТИ СВЕЖЕ И ДО МЕСЕЦ ДАНА, ако их претходно очистите са овим састојком који сви имамо код куће!
Ако желиш да паприке остану свеже што дуже, трик је у томе како их припремиш пре него што их ставиш у фрижидер. Многи их само убаце на полицу и мисле да је то довољно, али ово поврће ипак тражи мало више пажње.
Стручњаци саветују једноставан поступак са белим сирћетом. Потребна ти је већа посуда у коју стаје око 10 шоља воде и четвртина шоље белог сирћета. У ту мешавину потопи паприке на само два минута – важно је да не претерујеш.
После тога их извади, поређај на крпу или убрус и остави да се суше неколико сати, повремено их окрећући да се равномерно осуше. Тек када су потпуно суве, спакуј их у фрижидер.
На овај начин паприке могу да остану свеже недељама, а кључ је у томе да вода не остане на њима јер влага убрзава кварење. Мало стрпљења и правилно сушење направиће велику разлику.