Чувене ШНЕНОКЛЕ су најлепши старински слаткиш - Пенаста посластица од јаја, шећера и млека која нас дефинитивно враћа у детињство
Шненокле су једна од најпопуларнијих посластица детињства многих од нас.
Носталгија за детињством често се манифестује кроз мирисе и укусе омиљених посластица. Једна од таквих сластица су шненокле, лагана и пенаста посластица која нас враћа у безбрижне дане. Њихова припрема је брза и једноставна, а свака кашика доноси осећај топлине и сигурности.
Шненокле су традиционална посластица која се састоји од беланаца која се умуте у чврст снег, а затим се благо кувају у млеку. Ова посластица често се повезује са успоменама из детињства, када су баке и маме с љубављу припремале ове лагане залогаје за породицу. Њихова једноставна припрема чини их савршеним избором за све који желе да се поново осећају као деца.
Састојци:
1л млека
6 јаја
6 кашика шећера
2 кесице ванилин шећера
2 пуне кашике брашна
Припрема
Одвојити жуманца од беланаца.
Сипати млеко у шерпу са дебелим дном и ставити на ринглу да се загрева на средњој температури.
Беланца умутити у густ шне. Супеном кашиком убацивати кнедле од улупаних беланаца у млеко које ври.
Кад почну да нарастају, окренути их да се скувају и са друге стране. Готове кнедле решеткастом кашиком вадити и ређати у посуду из које ћете служити.
Млеко склонити са ватре. Жуманцима додати шећер и ванилин шећер па добро
умутити. Додати и брашно,па све миксером сјединити. У добијену смесу сипати мало врућег млека,промешати,па све сипати у шерпу са млеком,вратити на ринглу и кувати уз непрестано мешање док се смеса не згусне (5,6 минута). Кремом прелити кнедле и оставити да се
добро охлади.
Припремите шненокле и дозволите да вас овај укус врати у детињство. Уживајте у сваком тренутку и делите срећу са онима које волите!