E, ovo je prava italijanska fokača - Recept za TESTO koje PLEŠE kada se umesi, evo šta je potrebno od sastojaka
Ukusan prilog uz obrok, podloga za sendviče ili samostalna užina.
Njena hrskava korica i mekana unutrašnjost, uz bogatstvo ukusa maslinovog ulja i začina, čini je savršenim izborom za svaku priliku.
Sa mogućnošću dodavanja raznih sastojaka poput maslina, paradajza ili luka, fokača se lako prilagođava različitim ukusima.
Sastojci
- 400 g brašna
- 320 g vode sobne temperature
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica meda
- Malo maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
U veliku posudu pomešajte vodu, kvasac, med i maslinovo ulje. Dodajte brašno i so, mešajte dok testo ne dobije lepljivu strukturu.
Upotrebite metodu istezanja i preklapanja dva puta, s 30 minutnim odmorom između svakog presavijanja.
Stavite u frizider da prenoći.
Ujutru prebacite testo u dobro nauljenu tepsiju i ostavite da naraste, dok se ne udvostruči ( do 4 sata).
Zagrejte rernu na 200 C. Prstima udubite testo, pokapajte maslinovim uljem i ponovo udubite testo prstima.
Pecite 20- 25 minuta dok ne porumeni.
Detaljnije o načinu pripreme možete pogledati na videu Bakingwanted.