Постан ЈАФА КОЛАЧ на води - Савршен за крај дана, обогаћен млевеним орасима одушевиће и оне који нису сладокусци
Обожаваћете овај кремаст колач са поморанџом, циметом и орасима.
Недовољно запажен јафа колач разоружава и најхладнија срца, а поготово у посној верзији. Погодан је и за малу децу, а ево како да га направите.
Састојци:
- 100 г сувог грожђа
- 4 шоље гриза
- 4 шоље брашна
- 2 шољице шећера
- 100 г млевених ораха
- кашичица цимета
- ванилин шећер
- прашак за пециво
- рендана кора лимуна
- рендана кора поморанџе
- сок од поморанџе
Припрема:
Загрејте рерну на 170 степени. Суво грожђе потопите у врелу воду и сачекајте да одстоји 15 минута, па процедите.
У посуди измешајте све суве састојке, осим гриза. Преко изрендајте коре од лимуна и поморанџе. Додајте пет шољица обичне воде. Умутите миксером.
Излијте смесу у плех обложен пек папиром. Суво грожђе умешајте у гриз, па сједините са тестом. Ставите да се пече док кора не порумени, око 20 минута.
За то време ставите да се кува шећер и сок од поморанџе. Додајте поморанџу исечену на четири дела, због ароме.
Када је сируп скуван, извадите поморанџе. Њиме прелијте колач, тако да сваки део добро упије прелив. Пријатно!